Na sportskoj manifestaciji sedmi “Kozara trejl” i sedmi “DŽambo fest” koja će biti će održan u nedjelju, 9. juna, u Nacionalnom parku Kozara, uz podršku Ministarstva trgovine i turizma Srpske, učestvovaće više od 150 trkača iz Srpske i regiona, kao i 350 mališana iz lokalnih zajednica.

Pomoćnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Tešić naveo je da Vlada Srpske podržava takve manifestacije.

“Ovo je jedan od sportskih ali i turistički događaj. On kroz sportske aktivnosti promoviše naše prirodne ljepote”, rekao je Tešić novinarima u Banjaluci.

Organizator manifestacija, osnivač i predsjednik atletskog kluba “Alfa” Nevena Stojaković rekla je da će na sedmom “Kozara trejlu” učestvovati više od 150 trkača iz BiH, Slovenije i Hrvatske.

Ona je dodala da je za “DŽambo fest”, organizovan za djecu, prijavljeno njih preko 350 iz brojnih lokalnih zajednica Srpske.

“Drago nam je što nas podržavaju i što ovaj događaj svake godine raste. Dobijamo sve više učesnika i veliki broj ljubitelja prirode”, rekla je Stojakovićeva.

Ona je precizirala da će “Kozara trejl” – trka dužine 10 kilometara, početi u 10.00 časova.

Stojakovićeva je dodala da su za djecu organizovane trke od 100 do 500 metara kao i brojne edukativne radionice.

Agencije