Tradicionalna 63. Međunarodna ulična trka “Prijedor 2024” biće održane 15. maja.
Na sjednici Organizacionog odbora potvrđeno je da se pored učešća prijedorskih osnovaca i srednjoškolaca, očekuje i nastup atletičara iz Amerike, Rusije, Kenije, BiH i zemalja regiona.

“Sve pripreme teku po planu i očekujemo dobru uličnu trku. Odziv je dobar kod seniora i seniorki, a standardno najveći odziv će biti kod naših školaraca. Još da nas vrijeme posluži i sve će biti u redu“, rekao je Veljko Janjetović, predsjednik Društva pedagoga fizičke kulture Prijedor .

Zoran Radinović, trener AK „Prijedor“ rekao je da ovogodišnja trka do sada ima najbolji odziv atletičara.

„Dolaze nam zaista vrhunski atletičari. Među njima je Slovenac Jan Kokelj koji je pobijedio na trkama u Prijedoru 2022. godine, kao i prošlogodišnji pobjednik Kenijac Majo Kimajo, potom Amerikanci, Rusi i mnogi drugi atletičari iz regona. Tu je i nagrada za obaranje rekorda staze“- kazao je Radinović.

Ulične trke se već godinama nalaze u kalendaru Evropske atletske asocijacije koja svake godine okupi oko 3000 trkača i desetak hiljada gledalaca, što je dovoljan razlog za podršku od strane Ministarstva za porodicu, omladinu i sport RS i ove godine.

“Mi godinama podržavamo Međunarodne ulične trke u Prijedoru. Sigurno da ona svojim kvalitetom to i zaslužuje kada pogledate broj učesnika i broj zemalja. To će biti jedan visok nivo, visok rejting tradicionalne Međunarodne ulične trke u Prijedoru, tako da naša podrška sigurno neće izostati ”, izjavio je Nenad Rađić iz Ministarstva porodice, omladine i sporta RS.

Grad Prijedor je ponosan 63. Međunarodnu trku , manifestaciju koja je dio programa obilježavanja 16. maja Dana grada. Ovo će biti još jedan veličanstven događaj u našem gradu, a pobjednike očekuje i značajan nagradni fond.

„Posebno bih istakao činjenicu da je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor ove godine insistirao da nagrade budu značajne za glavnu trku kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji. Nagrade su po 1000 evra, što ovu trku i po nagradama svrstava u jednu od najznačajnijih u ovom dijelu Evrope“- rekao je Aleksandar Milješić, načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije.

Organizator Međunarodnih uličnih trka u Prijedoru je Društvo pedagoga fizičke kulture, a pokrovitelji Grad Prijedor i Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Bosne i Hercegovine.

Kozarski