fbpx

Zvijeri podavile 11 ovaca i 17 jagnjadi

Jedanaest ovaca i sedamnaest jagnjadi Slobodana Brkića poklali su vukovi ili psi lutalice. Čovjek se šokirao kad je jutros otišao da obiđe i nahrani životinje.

Jedino što je našao su razbacana i izgrižena tijela. Hvata se za glavu i brine šta će i kako dalje, jer od uzgoja ovaca živi.

“Praktično moja egzistencija sa ovim je završena. Imam dijete koje školujem na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, student je koji ima prosjek 9.7. Sa ovim njeno školovanje je završeno, jer ja drugog izbora nemam, ne mogu je školovati”, ispričao je Slobodan Brkić.

Slobodan nije siguran ko je rastrgao ovce i jagnjad, ali sumnja na vukove. Ne zna ni kome da se obrati za pomoć, jer je, kad mu se isto desilo i prije dvije godine, naišao na nerazumijevanje.

“Tada mi je otišlo 13 ovaca, obraćao sam se opštini i ni jednog sekunda mi nije sanirao štetu niti jednog feninga. Čak su mi rekli što nisi osigurao, pa bi imao na osnovu čega naplatiti”, kaže Slobodan Brkić.

Nije mu preostalo ništa drugo nego da raskomadane dijelove ovaca i jagnjadi prikupi, a ima ih i na nekoliko stotina metara od kuće. Više nije siguran ni da će nastaviti da se bavi uzgojem, jer ne zna kako da zaštiti stado.

 

ATV

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila