Početna Prijedorski region Zvanično: Sud BiH raskida ugovor “Prijedorputeva” i “Puteva RS” za održavanje saobraćajnica...

Zvanično: Sud BiH raskida ugovor “Prijedorputeva” i “Puteva RS” za održavanje saobraćajnica u prijedorskoj regiji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Presudi Suda BiH od 16.7.2018.godine uvažena je tužba “Niskogradnje Marjanović” iz Prijedora čime je osporeno rješenje Ureda za razmatranje žalbi BiH, a po kojem je JP “Putevi RS” sklopilo ugovor sa konzorcijumom preduzeća “Prijedorputevi” i “Kozaraputavi” za održavanje magistralnih i regionalnih puteva u prijedorskoj regiji.

Prethodno je Sud BiH izdao rješenje po kojem je bilo zabranjeno izvođenje radova do konačne presude Suda, ali ova preduzeća su nastavila izvoditi radove, zbog čeka su Putevi i ova preduzeća zaradili i krivične prijave.

Rješenjem Suda BiH usvojen je zahtjev „Niskogradnje Marjanović“ koja je tražila da se odgodi izvršenje rješenja Kancelarije za razmatranje žalbi BiH do konačne odluke po njihovoj tužbi koju su podnijeli protiv rješenja Kancelarije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje da li će ugovor sa „Prijedorputevima“ i „Kozaraputevima“ biti poništen Nešić je prethodno rekao da će zauzeti stav u skladu sa zakonom.

U međuvremenu se na terenu izvode pojačani radovi na održavanju puteva, što ukazuje na žurbu da se kao i prethodne dvije godine radovi naplate arbitražom. Iz Puteva su nekoliko puta ponavljali da se radovi izvode bez poziva ovog javnog preduzeća, ali su radove svedno isplaćivali putem arbitraže.

O ovome poslu, teškom skoro 26 miliona maraka se bave i Tužilaštvo i policija, ali do sada bez ikakvog oglašavanja.

Kako se navodi u presudi očigledno je “štimanje” tendera pomenutom konzorcijumu preduzeća zbog čega je i kompletan postupak vraćen na ponovno odlučivanje Uredu za razmatranje žalbi BiH.

ASHA prodaja vozila