Znate li koji je osnovni uzrok jakih migrena?

Ukoliko imate posebno čvrstu konstituciju vilice, toliko da slabo uspijevate da je pomerate i kad govorite, to može da bude potencijalni uzrok glavobolja koje mogu da prerastu u težak oblik migrene.

Žvakaći mišić je debeli mišićni sloj koji povezuje vašu vilicu i sljepoočnicu i ima važnu ulogu u žvakanju. Ako vilicu držite previše stisnuto i kruto, onda povećavate rizik od mogućnosti trajnog stezanja koje može izazvati glavobolju. To je veoma često stanje.

Ispostavlja se da čvrsta vilica pokreće lančanu reakciju koja ograničava druge mišiće da pravilno rade u glavi i vratu, uključujući i subokcipitalne (grupu mišića u osnovi lobanje) i prednje i srednje mišiće u vratu.

– Kada je sila prevelika, može doći do stvaranja velikih tenzija u glavi koje izazivaju teške glavobolje – kaže doktorka David Reavi.

Ona tvrdi da se možete riješiti glavobolje tako što ćete postaviti jagodice prstiju na sljepoočnicu, onda otvoriti vilicu koliko god možete i lagano masirati područje sljepoočnice. Zatim zatvorite usta i ponovite ovu radnju dok ne osjetite oslobađanje mišića.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila