Početna Magazin Znak koji odaje da ste u sretnom braku je povećanje vaše tjelesne...

Znak koji odaje da ste u sretnom braku je povećanje vaše tjelesne težine

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naime, istraživanje provedeno na Univerzitetu Central Queensland pokazuje da sretni parovi “nabace” nekoliko kilograma u toku prve godine braka, piše The Ladders.

U istraživanju je učestvovalo više od 15 hiljada odraslih osoba.

“Sretni parovi hrane se zdravije, no debljaju se više nego oni u nesretnijim vezama. Pokazali su to rezultati istraživanja koje smo proveli i time još jednom dokazali zaključke iz prethodnih sa sličnim saznanjima”, pojasnila je voditeljica istraživanja Stephanie Schoeppe.

Ono što je istraživanje još pokazalo je da su sretni parovi nepušači, ne konzumiraju brzu hranu i rjeđe konzumiraju alkoholna pića, pa iako se hrane zdravo dobijaju na kilaži, a razlog za to je što jedu u većim količinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bračni partneri su opušteniji i manje brinu o tome hoće li se udebljati jer ne moraju paziti na svoju liniju kako bi privukli nekog zato što već pored sebe imaju osobu s kojom žele provesti cijeli život”, kazala je Stephanie.

Međutim, stručnjaci smatraju kako bi sretni bračni parovi ipak trebali naći neku zajedničku fizičku aktivnost kako bi potrošili kalorije i očuvali svoju tjelesnu težinu.

ASHA prodaja vozila