Početna Zanimljivosti Živopisna italijanska sela platiće vam 33.000 dolara da se doselite

Živopisna italijanska sela platiće vam 33.000 dolara da se doselite

Da li ste ikada razmišljali o tome da se skrasite u živopisnom seocetu, recimo na jugu Italije, gdje je tokom cijele godine toplo? A ako bi vam još i masno platili za to? Zvuči zaista kao san snova. Za one koji se odluče, taj san bi se mogao ispuniti, piše CNN.

Region Kalabrija planira da ponudi do 28.000 eura (33.000 dolara) tokom maksimalno tri godine ljudima koji su voljni da se presele u učmala sela sa manje od 2.000 stanovnika u nadi da će zaustaviti pad broja stanovnika.

To uključuje i lokacije kraj mora, ili u planinama, ili čak obje istovremeno.

Međutim, to nije novac dat olako. Kako bi se dobila novčana pomoć, novi stanovnici sela moraju se obavezati da će otpočeti novi mali biznis, bilo od nule, bilo birajući iz unaprijed spremljenih ponuda profesija koje su potrebne tim mjestima.

Aplikanti moraju da postanu rezidenti i ne smiju imati preko 40 godina. Takođe moraju biti spremni da se dosele u Kalabriju u roku od 90 dana nakon što njihova prijava bude odobrena prenosi b92.

Vlasti regiona nadaju se da će privući proaktivne mlade ljude i milenijalce željne posla.

Preko 75 posto naselja u Kalabriji ima manje od 5.000 stanovnika, što izaziva strah da bi neke zajednice mogle u potpunosti da odumru za nekoliko godina osim ukoliko se ne obnovi stanovništvo na neki način.

ASHA prodaja vozila