Početna Prijedorski region Zimski izviđački kamp okupio oko 100 izviđača

Zimski izviđački kamp okupio oko 100 izviđača

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jednostavno prijatelji”, naziv je Omladinskog zimskog izviđačkog kampa, koji se održava na Kozari i koji je okupio oko 100 izviđača iz Prijedora i Zenice. Jedan od njih je i 14-godišnji Đorđe Railić, koji se izviđaštvom bavi već pet godina. Kaže da je zaljubljenik u prirodu i da je zahvaljujući manifestacijama kao što je ovaj kamp stekao mnogo prijatelja. – Privlači me ta priroda. Volim prirodu i društvo, imam dosta drugara – kaže on.

Osim druženja, izviđači će imati priliku i da upoznaju Kozaru, kako u turističkom, tako i u istorijskom pogledu, tvrdi Ernest Badnjević, starješina Odreda izviđača “Dr Mladen Stojanović” iz Prijedora. – Osnovni cilj kampa je druženje. Tu su brojne radionice i boravak u prirodi. Nadam se da će nas i vrijeme poslužiti i da neće biti velikih padavina, tako da ćemo moći sebi priuštiti i izlete na širem području Kozare – rekao je Badnjević.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora, Aleksandar Miljuš, smatra da su ovakve manifestacije od velikog značaja za mlade. – Ovo je već tradicionalna manifestacija. Grad Prijedor će biti korespodentan faktor u njihovim daljim aktivnostima i njihovom radu – kaže Miljuš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zimski izviđački kamp trajaće do petka, 18. januara. Ovaj projekat finansijski je podržala Američka ambasada u Bosni i Hercegovini, koja je obezbjedila oko 40.000 dolara.

K.V.

Dental Studio Prijedor