Početna Prijedorski region Zgrada Gradske uprave obojena plavom svjetlošću povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa

Zgrada Gradske uprave obojena plavom svjetlošću povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa

Zgrada Gradske uprave Prijedor večeras je obojena plavom svjetlošću kojom se povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa daje podrška prijedorskom Udruženju dijabetičara i svim sugrađanima oboljelim od ove bolesti.

Svjetski dan borbe protiv dijabetesa obilježava se 14. novembra. Obilježavanje ovog datuma uvele su Međunarodna dijabetička federacija i Svjetska zdravstvena organizacija kako bi ukazale na porast broja oboljelih od dijabetesa širom svijeta.

Pod motom “Sa dobrom edukacijom u bolju budućnost” obilježavanju ovog dana priključilo se i Udruženje dijabetičara grada Prijedora koje je u subotu organizovalo četiri punkta na Trgu majora Zorana Karlice na kojima su naši sugrađani mogli da prekontrolišu šećer u krvi, holesterol u krvi, krvni pritisak, tjelesnu težinu i pristupe određivanje bod masenog indeksa, a nakon toga slijedila je edukacija od dijabetologa za one koji su bili zainteresovani.

Grad Prijedor podržava rad Udruženje dijabetičara, a ove godine je prvi put u budžetu grada uvrštena stavka za nabavku senzora za kontinuirano mjerenje šećera kod mladih uzrasta do 18 godina. Sredstva su, nakon rebalansa budžeta, već isplaćena za četiri mjeseca ove godine, a ova stavka u budžetu grada je već planirana i za narednu godinu.