Početna Prijedorski region ŽETVA U PUNOM JEKU: Dobar rod i organizovan otkup pšenice u Dubici

ŽETVA U PUNOM JEKU: Dobar rod i organizovan otkup pšenice u Dubici

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žetva pšenice u Kozarskoj Dubici je u punom jeku, a prinosi su od pet do deset tona po hektaru.

Kombajni svakodnevno žanju i na parcelama preduzeća „Jelena“, najvećeg proizvođača ovog žita u dubičkom kraju, koje, osim merkantilne, ove sezone pod sjemenskom pšenicom ima 130 hektara.

– Zadovoljni smo ovogodišnjim rodom i kvalitetom pšenice, jer je prinos rekordan i iznosi deset tona po hektaru – kazao je Marko Vlajsević, vlasnik navedenog preduzeća koje ima više od 200 kooperanata i lider je u poljoprivrednoj proizvodnji na području prijedorske regije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aleksandar Majkić, viši stručni saradnik za oglede u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske ističe da su strna žita ove sezone izuzetno dobrog roda, prvenstveno zahvaljujući primjeni savremenih agrotehničkih mjera i povoljnim vremenskim uslovima.

U silose preduzeća „Jelena“ uskladišteno je više od 2.000 tona hljebnog žita, a do kraja žetve ovdje računaju na otkup još 1.000 tona.

Otkupna cijena je 0,30 KM po kilogramu a isplata odmah po obračunu. Prema procjenama, hljebnim žitom na području dubičke opštine zasijano je oko 1.500 hektara.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila