Čim su neimari i tandem Dodik i Draško najavili izgradnju Centralnog teniskog terena u Banjoj Luci i ulaganje desetina miliona maraka u sportski objekat, izjavio sam da očekujem da će seka Gorica i njen restoran Agape dobiti priliku da nahrani i napoji sportiste i gledaoce. Predviđanje se obistinilo, i mediji su objavili da je Agape od grada Banje Luke i Vlada RS dobio posao ugostiteljskih usluga na turniru, naveo je na svom blogu zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović.

 

-Koliko je na Twitteru branila Tatu i Draška, pranje desetina miliona maraka preko Đokovića, koga su grubo zloupotrijebili i koji je paravan za pljačku, Gorica je samo dobila mrvice, jer malo đakonija, skupih vina i pića, kojim će napojiti vlastelu, tenisere, trenere, menadžere i goste, sića i mizerija u odnosu šta su se ugradili ovi na vrhu. Prevelika brzina zna biti pogubna u građevini, jer što je brzo to je i kuso, posebno u korumpiranim zemljama u kojima vlada haos i anarhija, caruje korupcija i u kojima se ne poštuju norme i standardi, kao što je to slučaj kod nas. Zbog toga sam predložio da se na jesen obiđe objekat, centralni teren i tribine, i da se vide i kakvom su stanju, ali ne treba čekati pola godine jer su već vidljive posljedice žurbe i hitnosti – poručio je Vukanović.

Portal Banjaluka.com objavio je fotografije kako otpadaju dijelovi pored sjedišta, a također tereni propuštaju vodu kroz led-rasvjetu, a snimci propusta kruže društvenim mrežama.

 

Problemi na tribinama. Banjaluka.net

– Silna medijska mašinerija, predvođena RTRS-om i ATV-om, upregnuta je da brani neodbranjivo, parira meni i slobodnim medijima koji pišu o zloupotrebama, ali im je sve uzalud jer se ne može sakriti pljačka vijeka – istakao je Vukanović.

Nakon njegove objave oglasila se Gorica Dodik.

– Napiši Gile (Nebojša Vukanović) žalbu Zelenskom kao i tvoji sapatnici iz mahale – poručila je Gorica Dodik aludirajući na otvoreno pismo IGK predsjedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom u kojem se upozorava da organizatori turnira u Banjoj Luci podržavaju rusku agresiju na Ukrajinu.

Tvit Gorice Dodik. Screenshot