Početna Prijedorski region ŽESTOK SUKOB NA SJEDNICI DNS-a: Varnice između Nešića i Banjca zbog nasljednika...

ŽESTOK SUKOB NA SJEDNICI DNS-a: Varnice između Nešića i Banjca zbog nasljednika Lejle Rešić..

Nenad Nešić, lidera DNS-a i Darko Banjac, generalni sekretar te stranke ne mogu da se dogovore ko će biti nasljednik Lejle Rešić na poziciji ministra uprave i lokalne samouprave, jer obojica žele da proguraju svog favorita, saznajemo od izvora u DNS-u.

Nešić i Banjac, navodno, imaju suprostavljene stavove o tome ko bi trebao doći na funkciju koju je do danas obavljala Rešićeva, a koja je smijenjena odlukom premijera Radovana Viškovića.

“Iako u DNS-u tvrde da su apsolutno jedinstveni, zapravo se i Nešić i Banjac ‘bore’ da svoje kandidate ‘proguraju’ na ministarsku funkciju. Nešić ima svog kandidata za ministra, dok Banjac favorizuje drugo ime”, otkriva izvor.

Podsjetimo, Nešić je jutros potvrdio da u DNS-u još nisu donijeli odluku o tome ko će zauzeti resor kojim je devet godina rukovodila Rešićeva.

“Nismo još odlučili ko će je zamijeniti. Uglavnom, biće to kadar DNS-a”, rekao je za Nenad Nešić, lider ove stranke.

Odlukom premijera Radovana Viškovića, a koji je Rešićevu smijenio, njenim resorom će, do izbora novog ministra, a najduže do 90 dana, rukovoditi Zlatan Klokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju.

Nezavisne

SB

ASHA prodaja vozila