fbpx

Žepče: Radnici firme Tisa komerc napravili maticu šarafa za Guinnessovu knjigu rekorda

S obzirom na to da se firma bavi proizvodnjom šarafa i matica, njen direktor Nagib Mujkić je odlučio napraviti zaštitni znak firme. Međutim, htio je da bude unikatan i najveći.

“Htjeli smo napraviti nešto jedinstveno, nešto što nema bar u našoj zemlji i onda smo odlučili napraviti maticu s obzirom na to da proizvodimo šarafe i matice za namještaj. U Njemačkoj je jedna stolarska firma napravila stolicu od 20 metara pa smo i mi odlučili napraviti maticu koja će biti za pola metra većeg prečnika nego trenutno najveća u svijetu koja se nalazi u SAD-u”, pojasnio je Mujkić.

Dodao je da je na izradi matice od inoxa učestvovalo osam radnika koji su nakon više od mjesec dana aktivnog rada završili svoj veliki zadatak.

Matica je napravljena i uskoro bi trebala biti postavljena ispred nove zgrade fabrike, a u toku je izrada projektne dokumentacije kako bi je i zvanično prijavili za Guinnessovu knjigu rekorda.

“Željeli smo napraviti proizvod koji će privući pažnju slučajnih prolaznika i da se pored njega slikaju, kao što se slikaju pored gigantske stolice u Njemačkoj. Uspjeli smo u našim namjerama, matica je završena i uskoro bi trebala biti postavljena pored magistralnog puta M-17 na dionici Zenica – Žepče ispred naše nove tvornice.

Na kraju razgovora Mujkić je dodao da je vrijednost matice blizu 30.000 KM te da je njen proizvođač FeMetal iz Zenice rado prihvatio ovaj izazov, a specijalnim transportom će biti prevezena iz Zenice do Žepča.

Klix
Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila