Početna Prijedorski region “Žensko srce u šinjelu” na turneji po Srpskoj, uskoro i u Prijedoru

“Žensko srce u šinjelu” na turneji po Srpskoj, uskoro i u Prijedoru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava “Žensko srce u šinjelu” uskoro počinje mini turneju po Republici Srpskoj, u sklopu koje će biti izvedena u Bijeljini, 20.11., Centar za kulturu Semberija, Prijedoru, 21.11. , Pozorište Prijedor i Tesliću, 22.11., Kulturni centar.

Predstava govori o najvećim heroinama Prvog svjetskog rata – Milunki Savić, najodlikovanijoj ženi u istoriji ratovanja, Flori Sends, jedinoj Britanki sa činom kapetana u srpskoj vojci i Nadeždi Petrović, najznačajnijoj srpskoj slikarki sa početka 20. vijeka.

U predstavi ima i elemenata komedije koji su savršeno uklopljeni u duh Srbije sa početka 20. vijeka a naslovne uloge tumače glumice Pozorišta Slavija iz Beograda – Nina Grahovac, Jovana Petronijević i Vesna Paštrović. ️

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Režiju potpisuje legendarna jugoslovenska i srpska glumica Mirjana Karanović.

”Žensko srce u šinjelu” je od strane kritike i publike proglašena za jednu od najboljih predstava na temu Prvog svjetskog rata o čemu najbolje govori podatak da će 14. i 15. novembra 2019. godine, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije, biti izvedena u Srpskom kulturnom centru u Parizu..

Organizator gostovanja je agencija “Venturo” iz Banaluke.

Srpska Cafe

ASHA prodaja vozila