Početna Vijesti Željeznice primaju 62 radnika

Željeznice primaju 62 radnika

Željeznice će raspisati dva javna poziva za prijem 62 radnika na izvršnim poslovima, izjavio je generalni direktor kompanije Željko Radić.

Pozivi su raspisani uz saglasnost i odobrenje Svjetske banke, a Radić je pojasnio da se prvi oglas odnosi za prijem pet radnika na mjesta manevrista i manevrista-skretničar, mašinovoća i inženjer elektrotehnike, a drugi oglas je za 57 mjesta deficitarnih zanimanja na tehničkim poslovima u izvršnoj službi.

On je na konferenciji za novinare pojasnio da se to odnosi na prijem 26 radnika u Doboju, 16 u Banjaluka, 11 u Prijedori i četiri u Novom Gradu.

Kao deficitarna zanimanja Radić je naveo ona u poslovima infrastrukure, sektorima za održavanje šinskih vozila i vuču vozova – pružne radnike, električare, skretničare, bravare mašinovođe, vozovođe, građevinski i elektro inženjeri.

Radić je istakao da je proces prijema radnika transparentan, tehničko-tehnološki opravdan i vezan za izvršenje novih ugovorenih poslova, i to novo utovarno mjesto Prijedor ka Srbiji, potencijalni prevoz za Sloveniju i prevoz koji se očekuje na koridoru 5C od Šamca prema luci Ploče.

Prema njegovim riječima, sredstva sa prijem novih radnih mjesta obezbijeđena su iz ostvarenih tekućih prihoda preduzeća, a radnicima se nude redovna primanja i mogućnost stručnog usavršavanja, prenosi Srna.