Početna BiH Željeznice preuzele ključnu ulogu u snabdijevanju tržišta

Željeznice preuzele ključnu ulogu u snabdijevanju tržišta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vanredno stanje značajno je uticalo na mogućnost nesmetanog kretanja roba, što je dovelo do ugrožavanja doprema sirovina koje su osnovni uslov za kontinuiranu proizvodnju.

Odlična međusobna saradnja i angažman željeznica Federacije BiH i Republike Srpske uspješno je osigurala nesmetan promet sirovine između Luke Ploče i Agroindustrijskog kompleksa Brčko.

– Zahvaljujući g. Džafiću koji ispred Željeznica FBiH, i g. Gligoriću koji ispred Željeznica RS mobilizuju sve raspoložive tehničke i ljudske resurse i čine ogromne napore da obezbijede isporuke roba u fabrike širom BiH, proizvodnja šećera u Brčkom nije ugrožena, a sirovina iz Luke Ploče se željeznicom doprema u jedinu rafineriju šećera u zemlji – rekao je Ekrem Hanić, potpredsjednik Uprave STUDEN Holdinga i direktor logističke kompanije BELISAR.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hanić naglašava i da su se željeznice stavile na potpuno raspolaganje svojim partnerima, te su uspješno pokrile veliki izazov u kretanju roba koji je nastao prekidanjem ili otežavanjem mnogih lanaca snabdijevanja.

– Uprkos tome što naši vozači ne izlaze iz kamiona i tako dovoze hranu, sirovinu i druge neophodne materijale u BiH, transport drumskim saobraćajem je veoma otežan, a kolone na granicama su kilometarske. To dovodi do kašnjenja isporuka, a samim tim i do odstupanja u planovima proizvodnje i snabdijevanju tržišta. Stoga, ovakav odgovor Željeznica Federacije i RS je donio veliko olakšanje u izvršavanju logističkih zadataka, te sigurnost u proizvodnji osnovnih namirnica kao što je šećer. Takođe, saradnja sa Lukom Ploče i Hrvatskim željeznicama je odlična, i oni su svojom organizacijom dorasle ovim kriznim vremenima – istakao je Hanić.

Produbljivanjem saradnje, uvezivanjem međunarodnih putanja i spremnom reakcijom na nastalu situaciju Željeznice, Luke i logističke firme osiguravaju stabilnost snabdijevanja Bosne i Hercegovine i zemalja u okruženju.

ASHA prodaja vozila