Početna Zdravlje Zelena salata čuva zdravlje

Zelena salata čuva zdravlje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zelena salata ima malo kalorija i preporučuje se osobama koje žele smršaviti. Sadrži vlakna i celulozu, koji će vas zasititi i poboljšati varenje.

Pomažući varenje, zelena salata pomaže vam na duge staze i da se oslobodite viška kilograma, odnosno da održavate normalnu težinu.

Vlakna, takođe, pomažu u uklanjanju soli žučnih kiselina iz organizma. Kad organizam nadomješta ove soli, istovremeno razlaže holesterol te je zato zelena salata dobra i za srce. Osim toga, vitamin C i beta karotin, koje sadrži, sprečavaju oksidaciju holesterola, što, opet, sprečava formiranje plaka na arterijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni će zajedno pomoći u sprečavanju i uklanjanju viška holesterola u krvi, što vas čuva od brojnih bolesti. Zanimljivo je to što zelena salata čuva zdravlje srca, jer je riječ o povrću koje sprečava i taloženje kalcija na zidovima vena i arterija.

Zelena salata, takođe, čuva zdravlje i kad su maligna oboljenja u pitanju. U njenim listovima nalaze se jedinjenja koja utiču na ćelije raka i sprečavaju njihov rast i dalje širenje.

Avaz.ba

ASHA prodaja vozila