Početna Prijedorski region ZDRAVSTVENI RADNICI NA IZMAKU SNAGA

ZDRAVSTVENI RADNICI NA IZMAKU SNAGA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kovid odjeljenju prijedorske bolnice trenutno su smještena 44 pacijenta, a tokom vikenda preminulo je šest lica. Radnici ove zdravstvene ustanove apelovali su na građane da se pridržavaju propisanih mjera, kako bi se bar malo smanjio priliv pacijenata iz cijele regije, koju pokriva ova ustanova.

Biljana Majkić, glavna sestra bolnice istakla je da ova situacija traje godinu dana, te da su zdravstveni radnici umorni i dodatno opterećeni zbog pogoršane epidemiološke situacije.

– Imali smo jako težak vikend iza nas, umrlo je šest osoba. To su sve teške kliničke slike. Pacijenti su na neinvanzivnoj mehaničkoj ventilaciji i neophodan je stalan nadzor, jer se njihovo stanje mijenja iz sekunde u sekundu. Neophodno ih je pratiti, a onda stalno stižu novi, neke otpuštamo, neke primamo, velika je cirkulacija i frekvencija – dodala je ona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ističu, posla je puno, a situacija je sve gora. Mi, zdravstveni radnici, jedni druge najbolje razumijemo, naglasila je Marijana Lešić, medicinska sestra na kovid odjeljenju.

– Situacija je loša, uslovi su loši, izlazimo iz smjene u pola devet umjesto u sedam. Ne stižemo jesti, piti, ostajemo jako puno u odijelima. Pacijenti su trenutno sa teškom kliničkom slikom, a mi, zbog malog kapaciteta radnika, ne stižemo da pružimo pomoć kakva bi to zaista trebala biti. Mi se trudimo, ali mislim da to nije potpuno onako kako bi trebalo biti, kažem, opet, zbog manjka vremena – rekla je ona.

Na petom spratu bolnice, gdje su smješteni kovid pacijenti, raspolažu za 72 kreveta, od kojih su 44 zauzeta.  Zgrada psihijatrije, u kojoj je bilo kovid odjeljenje se rekonstruiše u okviru projekta energetske efikasnosti.

KV

ASHA prodaja vozila