Početna Zdravlje Zdrava hrana – 5 namirnica koje biste trebali jesti svaki dan!

Zdrava hrana – 5 namirnica koje biste trebali jesti svaki dan!

U našem svijetu brze hrane, obroka iz mikrovalne i praznih kalorija, previše ljudi jede premalo kvalitetne hrane. Zdrava hrana iznimno je važna, zato promijenimo to odmah: napunite hladnjak s ovih 5 namirnica i jedite ih svaki dan ( ili barem većinu vremena). Osjećat ćete se bolje i zdravije.

☻ Brokula
Tko bi rekao da ovo malo zeleno povrće sadrži toliko snage? Brokula sadrži sumporne sastojke (npr. sulforafan) koji pomažu u borbi protiv raka, što su potrvrdila i znanstvena istraživanja. Ne volite brokulu? Probajte je ubaciti u vaše omiljeno jelo ili u smoothie.

☻ Bobičasto voće
Borovnice, jagode, maline, kupine…koje god želite! Bobičasto voće donosi mnogo benefita za zdravlje, štiteći od kroničnih bolesti i raka. Stoga si priuštite dnevnu dozu antioksidansa sa šalicom bobica još danas!

☻ Zob
Ukoliko ste zabrinuti oko visokog kolesterola, visokog krvnog tlaka i zdravlja srca trebali biste jesti zob. Ova cjelovita žitarica obiluje beta-glukanom te pomaže održati kolesterol u granicama normale. Stoga se ostavite zaslađenih žitarica i loših peciva te pojedite šalicu zobi svako jutro – vaše srce će vam biti zahvalno zbog toga.

☻ Posni proteini
Živimo u svijetu ugljikohidrata, što vodi do povećanja težine, dijabetesa i ostalih zdravstvenih komplikacija. Rješenje jest da balansirate vašu prehranu s više proteina. Proteini sadrže aminokiseline koje grade mišiće te mogu ubrzati vaš metabolizam i na taj način otopiti više masnoće. Riba, puretina, piletina, mahunarke, tofu, jogurt ili proteini u prahu za vaš omiljeni shake će biti odličan odabir.

Čaj
Sokovi i zaslađena pića uništavaju zube, utječu na povećanje težine i vode do inzulinske rezistencije. Izaberite zdraviji način i zamijenite ih s vodom ili čajem, što se pokazalo dobrom zaštitom od bolesti srca i raka.

Dental Studio Prijedor