Početna Servisne Zbog učestalih padavina i pretežno mokrog kolovoza, vozače pozivamo na pojačan oprez

Zbog učestalih padavina i pretežno mokrog kolovoza, vozače pozivamo na pojačan oprez

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog učestalih padavina i pretežno mokrog kolovoza, vozače pozivamo na pojačan oprez. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Pojačan je intenzitet saobraćaja na graničnim prelazima.

Duža zadržavanja bilježe se na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog radova u Crnoj Gori od 09 do 13 i od 15 do 18 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Saobraćaj teretnih vozila obustavljen je zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

cera - Zbog učestalih padavina i pretežno mokrog kolovoza, vozače pozivamo na pojačan oprez