fbpx

Zbog neispravnosti vozila i neposjedovanja zimske opreme sankcionisano 218 vozača

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u vremenskom periodu od 26.03. do 28.03.2018. godine sproveli su akciju pojačane kontrole tehničke ispravnosti vozila i posjedovanja zimske opreme.

U toku akcije vozačima je uručeno 218 prekršajnih naloga, te je podnešeno 7 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka protiv pravnih i odgovornih lica zbog utvrđene tehničke neispravnosti vozila. Zbog manje ili veće tehničke neispravnosti, kao i zbog odbijanja da vozilo podvrgnu tehničkom pregledu, vozačima je uručen 161 prekršajni nalog, dok je zbog neposjedovanja propisane zimske opreme sankcionisano 57 vozača. Iz saobraćaja je isključeno 75 vozila, od kojih 65 putničkih motornih vozila, 9 teretnih vozila i 1 autobus.

Od ukupnog broja vozila koja su podvrgnuta vanrednom tehničkom pregledu, tehnička neispravnost je utvrđena kod 66 vozila ili 95,65%.

Tokom sprovođenja akcije sankcionisano je i 75 vozača zbog ostalih evidentiranih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Pripadnici PU Prijedor i u narednom periodu nastaviće sa kontinuiranom kontrolom tehničke ispravnosti vozila, a ovom prilikom apelujemo na vlasnike vozila i vozače da posebnu pažnju obrate na ovaj segment bezbjednosti saobraćaja odnosno da se prilikom učestvovanja u saobraćaju pridržavaju svih saobraćajnih pravila i propisa.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila