Početna BiH Zbog krađe tri metra drva završio u zatvoru: Išao sam da zaradim...

Zbog krađe tri metra drva završio u zatvoru: Išao sam da zaradim koru hljeba, ne da se obogatim

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fikret Dedić koji je bio u zatvoru 50 dana zbog krađe tri metra drva, rekao je juče da mu nije bilo lako, pogotovo što je bio odvojen od porodice, a sve što je želio jeste da zaradi novac kako bi prehranio porodicu.

Dedić je prije tri dana pušten iz zatvora jer je kaznu otplatio uz pomoć građana širom BiH i Evrope koji su mu slali novac. Na račun Suda u Bihaću uplaćeno je 12.900 KM.

– Sada je najvažnije da sam s porodicom, ženom i djecom. Djeca su najsrećnija, a i ja sam srećan. Hvala svim dobrim ljudima. Osjećaj je divan kada znate da ne morate više nigdje ići – kaže Dedić.

Tvrdi da mu nije bilo lako u zatvoru, bez obzira na to što je bio samo pedesetak dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nije lako, naravno. Još imam traume. Ne mogu reći da se prema meni neko loše odnosio, da mi je bilo loše, ali zatvor je zatvor. Onaj osjećaj kada ste zatvoreni, niste s porodicom, nije to isto. Hvala Bogu pa se sada sve završilo – kaže on.

Pojasnio je da mu je teško palo kada je saznao da je osuđen na pola godine zbog sječe drva.

– Kako mi ne bi teško palo jer sam išao da zaradim komad hljeba, a ne da se obogatim – kaže Dedić.

Po dolasku u Bužim, kaže, odmah mu je došao Hasan Isanović Hans i donio 1.000 KM.

Ide na operaciju 30. maja

Kaže da ga sada očekuje operacija, ali i opremanje sprata kuće. Tvrdi da mu još niko nije ponudio posao iako bi volio da radi.

– Sada je plan da podignemo stepenice od para što mi je ostalo. Planiram i da kupimo nekoliko ovaca. Posao mi nisu ponudili, ali me čeka operacija kuka 30 maja. Vidjeću sve šta će reći ljekari – kaže Dedić za Avaz.

ASHA prodaja vozila