Nastava u osnovnim školama u Prijedoru neće biti održana u ponedjeljak, 13. decembra, jer se dan ranije održavaju prijevremeni izbori za gradonačelnika, izjavio je danas predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Zdravko Budimir.
Budimir je rekao Srni da se većina školskih objekata koristi za potrebe organizovanja izbornog procesa, pa je u dogovoru s Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske odlučeno da u ponedjeljak ne bude nastave već da se taj taj dan iskoristi za dezinfekciju prostorija.

Prema njegovim riječima, taj jedan dan biće nadoknađen do kraja školske godine, a nastavni proces nastavlja se u utorak po ustaljenom rasporedu.

Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola Prijedor Aleksandar Milješić rekao je da će se nastava u srednjim školama u ponedjeljak odvijati redovno.

“Od srednjih škola samo se dijelom zgrada gimnazije i Ugostiteljsko-ekonomske koriste za potrebe izbornog procesa. U tim zgradama dezinfekcija će biti obavljena u ponedjeljak, 13. decembra, od 5.00 časova, tako da će biti završena prije početka nastave toga dana”, rekao je Milješić Srni.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora biće održani u nedjelju, 12. decembra.

kozarski