Početna BiH Zbog bebe koja im je ispala nakon porođaja medicinare šalju na obuku

Zbog bebe koja im je ispala nakon porođaja medicinare šalju na obuku

Nakon što je u Univerzitetskoj bolnici Foča tokom porođaja medicinskom radniku navodno beba ispala na pod, jedna od mjera koja je predložena jeste da svi zaposleni na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo te u Ginekološko-akušerskoj ambulanti idu na ponovnu obuku.

Potvrđeno je to za Nezavisne novine iz ove zdravstvene ustanove, odakle je prošle sedmice stigla šokantna informacija, koja je zgrozila bh. javnost i upalila alarme za uzbunu.

Naime, policija provjerava navode prijave koja se odnosi na nesavjesno pružanje ljekarske pomoći u Univerzitetskoj bolnici Foča, gdje je novorođenče zadobilo povrede glave.

Beba je, kako je juče potvrđeno iz trebinjskog tužilaštva, još u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a iz fočanske bolnice, pozivajući se na informacije koje dobijaju od kolega, kažu da je njeno zdravstveno stanje dobro.

– Univerzitetska bolnica Foča je u toku prošle sedmice Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske dostavila iscrpan izvještaj sa svim podacima i postupcima provedenim u vezi sa nenamjernim neželjenim događajem tokom kojeg je došlo do povređivanja novorođenčeta – rekli su za Nezavisne novine iz ove zdravstvene ustanove.