Početna Kultura Zbirka „Sve nestade u tišini“ predstavljena prijedorskoj publici

Zbirka „Sve nestade u tišini“ predstavljena prijedorskoj publici

„Sve nestade u tišini“, naziv je zbirke poezije Stojana Šašića, koja je u Galeriji „Sreten Stojanović“, predstavljena prijedorskoj publici.  Stojan kaže da je ovaj put sam sebi zadao zadatak, da piše o svom rodnom selu i svojoj rodnoj kući.

– Rećiću i zašto. Zato što selo nestaje, a moja rodna kuća je pusta već 40 godina.  Zato sam ovu knjigu posvetio odraslima – kaže Stojan i dodaje da je ovu zbirku poezije posvetio i svojoj porodici, unucima i praunucima. Ovo je njegova peta knjiga, objavljena u izdanju banjalučkog „GRAFIDA“ i prijedorskog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“. Iza sebe ima tri knjige poezije za djecu: „U vihoru života“, „Četiri drugara“, „Dječija planeta“, te knjigu proze „Na pučini života“.

– Prijedorska „Prosvjeta“ se pojavljuje kao jedno renomirano kulturno društvo, koje se bavi zaštitom ćirilice, jezika, lijepom riječju, te organizacijom književnih večeri. Ovaj put imamo čast da predstavimo rad i djelo Stojana Šašića – rekao je predsjednik „Prosvjete“, Branislav Kecman.

O Šašićevoj poeziji na promociji su govorili i prijedorski pisac, Mladen Vučkovac i prosvjetni radnik, Senka Spasojević.

 

K.V.

Dental Studio Prijedor