U Omarskoj su pri kraju radovi na izgradnji i uređenju hladnjače za voće.U nju je utrošeno oko 460.000 KM.  Najveću korist bi trebalo da imaju voćari iz Prijedora koji godinama traže način da dobiju mjesto gdje će čuvati svoje proizvode.

Predsjednik Udruženja voćara Prijedor, Mladen Marjanović, kaže da je hladnjača neophodna za čuvanje voća prve klase koje bi se moglo prodati po većoj cijeni u zimskim mjesecima. Iz Poljoprivredne zadruge „Kooperativa“ Prijedor nadaju se da će za potrebe njihovih 15 zadrugara biti ustupljena na korištenje nova hladnjača u Omarskoj.  Predsjednik Upravnog odbora ove zadruge, Dalibor Jović, kaže da za svoj poznati sok „Kapi s Kozare“ voćari iskorsite proizvode druge i treće klase, međutim hladnjača je spas za voće prve klase.

Načelnik Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj grada Prijedora, Danijel Egić, kaže da je izabran izvođač radova za završne radove, te da će hladnjača biti završena u periodu do 45 dana.

-Ostalo je da se utvrdi način njenog funkcionisanja. Najvjerovatnija varijanta je da hladnjača uđe u već postojeću firmu, a to je „Gradska tržnica“ Prijedor i bude njen dio. Dogovarali smo sa voćarskom zadrugom „Kooperativa“ da oni iznajme jednu komoru za sebe, a druga bi služila drugim udruženjima i proizvođačima-kaže Egić.

kozarski