fbpx

Završeno takmičenje u Zimskoj ligi Gradskog fudbalskog saveza Prijedor

Protekle subote završeno je takmičenje u Zimskoj ligi Gradskog fudbalskog saveza Prijedor. Radi se o turniru za fudbalske nade, a takmičilo se u četiri uzrasne kategorije i to: pioniri, predpioniri, pjetlići i cicibani.

Učestvovale su ukupno 34 ekipe iz Prijedora, Bosanskog Novoh, Bosanske Dubice i Sanskog Mosta. Odzivom ekipa i načinom na koji je turnir protekao zadovoljan je i Slaviša Kralj, predjsednik Gradskog fudbalskog saveza. – To je znak da se liga razvija. Takmičenje je trajalo tri mjeseca tokom kojih je odigrano 10 kola.

Zadovoljna su djeca, roditelji, treneri, a to je u ovom trenutku najvažnije – rekao je Kralj.   Najbolji među pionirima su bili fudbaleri NK “Podgrmeč” iz Sanskog Mosta, u kategoriji predpionira “Borac” iz Bosanske Dubice, u konkurenciji pjetlića ekipa “Radnik Urije”, a prvoplasirani cicibani bili su mališani iz Škole fudbala ”Zmaj” iz Sanskog Mosta.  

Organizatori Zimske lige zahvalili su se svima onima koji su podržali održavanje ovog turnira, ekipama koje su učestvovale, te medijima koji su propratili takmičenje.

 

K.V.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila