Početna BiH Završeno povezivanje staža za radnike pet preduzeća

Završeno povezivanje staža za radnike pet preduzeća

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fondu PIO RS uplaćeno je ukupno 2.331.164,02 KM za socijalno zbrinjavanje radnika u Srpskoj, odnosno na ime doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i povezivanje staža radnika, a na osnovu odluke Vlade RS od 30. decembra prošle godine.

– Od toga je 134.505,59 KM za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 23 radnika iz 14 preduzeća koji su se prijavili na javni poziv Fonda u novembru prošle godine, i koji sa ovom uplatom stiču uslove za starosnu penziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostali dio od 2.196.658,43 KM raspoređuje se za uplatu doprinosa za sve radnike u preduzećima AD Industrija konfekcije „Novoteks“ iz Trebinja, AD „Izvor“ iz Bileće, DP za unutrašnju i vanjsku trgovinu „Kozaralijek“ iz Prijedora, Urbanistički zavod Republike Srpske a.d. iz Banja Luke i JODP Kulturni, sportski i rekreativni centar iz Bratunca. Ovim su u potpunosti izmirene obaveze za sve radnike u navedenim preduzećima – saopšteno je iz Fonda PIO RS.

Radnici za koje su uplaćeni ovi doprinosi mogu odmah da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na starosnu penziju u Fonda PIO RS, odnosno u nadležnoj poslovnici Fonda.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila