Početna Prijedorski region Završeno ispitivanje Railića, Tužilaštvo će mu predložiti pritvor

Završeno ispitivanje Railića, Tužilaštvo će mu predložiti pritvor

U Tužilaštvu BiH završeno je ispitivanje Dalibora Railića zvanog Dugi iz Prijedora, koji je pod istragom kao mogući učesnik u teškom ubistvu načelnika kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića i kako “Nezavisne” saznaju, zakonskom roku biće upućen prijedlog o njegovom pritvoru.

Railića su jutros pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske predali tužiocu Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

“Osumnjičeni  D.R. se dovodi u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom koja je djelovala na području Gradiške i drugih gradova, a takođe je pod istragom kao mogući učesnik u teškom ubistvu Bašića” naveli su iz Tužilaštva.

Načelnik Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenko Bašić ubijen je u ponedjeljak, iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani.

Railić je ranije osuđivan, a prema nezvaničnim informacijama, on se dovodi u vezu sa narko-grupom Dušana Lovrenovića koji je uhapšen u okviru akcije “Storidž 2”.

Neki mediji su prenijeli da crtež odgovara opisu Adela Kabaša za kojim Interpol traga zbog ubistva Mehmeda Ramića u Sarajevu, međutim, ova informacija nije zvanično potvrđena.

Bašić je,ubijen u ponedjeljak, u prijedorskom naselju Pećani.

Obdukcija je pokazala da je Bašić usmrćen jednim hicem  u potiljak usljed čega mu je razoren mozak, te je odmah nastupila smrt.

Navjerovatnije se radi o hicu ispaljenom iz pištolja kalibra 7.65 milimetara, a ubica ga je kobnog dana čekao kod obližnjeg mostića i pretpostavlja se, znao žrtvine navike jer je Bašić svako jutro u isto vrijeme pješice išao do posla.

Iz policije Srpske su poručili da će prevrnuti svaki kamen ali da će rasvijetliti  ubistvo kolege.