Početna Kultura Završena revija Dječijeg horskog pjevanja ” Mala Vila”

Završena revija Dječijeg horskog pjevanja ” Mala Vila”

U Pozorištu Prijedor, u okviru 18. međunarodnog festivala horova ,,Zlatna vila”, večeras je održano  drugo veče Revije dječijeg horskog pjevanja ,,Mala Vila”  na kojem se, kao i prethodne večeri predstavilo sedam horova prijedorskih osnovnih škola.

Prvi su se predstavili mališani hora ,,Vilenjak” Osnovne muzičke škole ,,Savo Balaban” iz Prijedora, zatim horovi osnovnih škola ,,Kozarac” iz Kozarca, ,,Petar Petrović NJegoš” Busnovi, ,Ćirilo i Metodije” Trnopolje, ,,Branko Radičević” Ćela i horovi prijedorskih osnovnih škola ,,Dositej Obradović” i ,,Petar Kočić”.

Ova Revija simbolično nazvana ” Mala Vila” nije bila takmičarskog karaktera, već je  imala za cilj promovisanje horskog pjevanja i davanje prilike djeci i njihovim muzičkim pedagozima da pred širom publikom pokažu šta i kako rade tokom cijele godine.

Nakon revije dječijeg horskog pjevanja, u Pozorištu Prijedor sutra počinje takmičarski program u okviru nadmetanja za nagradu publike kojojće se predstaviti horovi iz Mostara, Bitole, Beograda  i Irkutska.Istovremeno, a u okviru revijalnog programa ” Eho  Zlatne vile” sutra će se banjalučkoj publici predstaviti druga četiri hora, učesnika ovog festivala. Gala koncert , na kojem učestvuju horovi iz rumunskog grada Oradea, te  Zagreba , Praga i Novog Grada, zakazan je za 20 časova u sali Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banja Luci.

Dental Studio Prijedor