Početna Prijedorski region Završena prva faza izgradnje pomoćnog terena kluba Podgrmeč

Završena prva faza izgradnje pomoćnog terena kluba Podgrmeč

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završena je prva faza izgradnje budućeg pomoćnog terena u sklopu Gradskog stadiona Nogometnog kluba Podgrmeč. U skladu sa usvojenom dinamikom radova, u ovoj fazi okončani su radovi na izgradnji podloge za umjetnu travu, uključujući drenažu i postavljanje sistema za odvod oborinskih voda.

U decembru mjesecu prošle godine započeli su radovi na izgradnji pomoćnog terena na Gradskom stadionu, a sve aktivnosti uslijedile su nakon izrade idejnog projekta, s kojim je NK Podgrmeč aplicirao prema nadležnim institucijama. Nakon što su odobrena sredstva i izabran izvođač radova, krenulo se u realizaciju ovog projekta, a radovi u prvoj fazi finansirani su sredstvima obezbijeđenim od strane Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u visini od 11.000 KM, te učešća Općine Sanski Most također u iznosu od 11.000 KM.

Uskoro se može očekivati i početak realizacije druge faze, kojom je predviđeno postavljanje umjetne trave na već pripremljenoj podlozi. Trenutno se provode procedure vezane za izbor najpovoljnijeg izvođača ovih radova, a bitno je napomenuti da su za pomenute potrebe obezbijeđena finansijska sredstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u budžetu općine Sanski Most za 2020. godinu, koji je usvojen na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća, nalazi se poseban budžetski kod sa sredstvima u visini od 40. 000 maraka, koja su namijenjena za igradnju pomoćnog terena. Uporedo se provode aktivnosti i na realizaciji treće faze, kojom je predviđeno postavljanje reflektora, izgradnju zaštitne ograde, svlačionica te ostalih pratećih objekata, a za ovu, posljednju fazu radova, još uvijek nije obezbijeđena finansijska konstrukcija.

Cjelokupni projekat izgradnje pomoćnog terena površine od preko hiljadu kvadratnih metara, računajući i ostale prateće objekte koji su planirani da se grade, od velikog je značaja za Nogometni klub Podgrmeč ali i građane Sanskog Mosta.

Realizacijom ovog projekta umnogome će biti olakšano treniranje članovima Omladinskog pogona kluba, ali i prve ekipe Podgrmeča, a omogućiće i organizaciju malonogometnih turnira, te iznajmljivanje terena za rekreativne termine.

ASHA prodaja vozila