Početna Vijesti Završena obuka za zavarivače MIG-MAG postupkom

Završena obuka za zavarivače MIG-MAG postupkom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Prijedoru su danas dodijeljenja uvjerenja za polaznike obuke za zavarivače MIG-MAG postupkom. Obuka je organizovana u okviru projekta “Konkurentna znanja i vještine”, koji provodi Agencija za ekonomski razvoj grada “PREDA”, u saradnji sa Gradom Prijedorom, Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske, Mašinskom i Poljoprivredno-prehrambenom školom, Klasterom “DRVO-PD” i preduzećem “Edna Metalworking”. Od ukupno 24 polaznika, njih 11 uspješno je završilo obuku za zavarivače MIG-MAG postupkom. Jedan od njih je Boško Stojisavljević, koji je, zahvaljujući stečenom znanju, pronašao posao.

– Značilo mi je ovo dosta. Bio sam na Birou duže vrijeme, nisam mogao naći adekvatan posao. Sada radim ono što volim – rekao je on.

Zaposlenje je pronašlo još pet polaznika. Branislav Vujasin, projekt-menadžer u Agenciji “PREDA”, kaže da se obuka sastojala od praktičnog i teorijskog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Obuka je trajala 280 časova, od čega su 43 časa bila teorijska nastava. Praktični dio od 237 časova realizovan je u partnerskim firmama – kaže Vujasin.

Obuka za zavarivače MIG-MAG postupkom samo je jedna od aktivnosti provedenih u okviru projekta “Konkurentna znanja i vještine za održiva radna mjesta”, koji je dio projekta “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”, finansiranog od strane Evropske unije.

ASHA prodaja vozila