Početna Kultura ZAVRŠEN ŠESTOMJESEČNI PROJEKAT ”NADA, PRILIKA ZA SVE”

ZAVRŠEN ŠESTOMJESEČNI PROJEKAT ”NADA, PRILIKA ZA SVE”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruženje žena “NADA” iz Prijedora realizovalo je šestomjesečni projekat pod nazivom BHRI 151 ”NADA, prilika za sve”, koji je trajao od avgusta prošle do kraja februara ove godine. Projektom je obuhvaćena grupa od 22 mladih, uzrasta od 15 do 25 godina multietničkog sastava, iz gradskog i ruralnog područja te njihovi roditelji i staratelji.

Mladi su prošli ciklus od osam edukativnih-interaktivnih i šest MuvieQ radionica. Neke od tema radionica bile su: samopouzdanje, komunikacija, identitet, predrasude, diskriminacija te vršnjačko nasilje. Kroz druženje i nova prijateljstva, mladi su imali priliku da analiziraju sebe i nauče čuti druge, sa ciljem kvalitetnijeg odrastanja, razvijanja i izgradnje zdrave ličnosti, da razumiju druge i drugačije i uspostave zdravu komunikaciju i saradnju, saopšteno je iz Udruženja “Nada”.

Cilj Projekta je jačanje socijalnih i komunikacijskih vještina učesnika te stvaranje okruženja za povjerenje i poštovanje između mladih, njihovih roditelja i zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebna pažnja posvećena je radu sa roditeljima i starateljima kroz održavanje radionica za roditelje i zajedničkih radionica roditelja i mladih.

Oni su kroz implementaciju Projekta osmislili i realizovali pet zajedničkih akcija u lokalnoj zajednici. Organizovani su različiti kulturno-zabavni sadržaji sa mladima poput druženja, izleta, odlazaka u kino i pozorište, u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Mladi su izjavili da su im radionice pomogle u komunikaciji sa drugim ljudima, da su povećali samopouzdanje, naučili nove lekcije koje će primjenjivati u životu i da su motivisani za nastavak ovakvog vida edukacija na razne životne teme.

Završna manifestacija održana je sredinom februara u gradskom pozorištu, gdje su gostima i donatorima prezentovane sve sprovedene aktivnosti mladih i roditelja, te rezultati.

Projekat je realizovan zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

KV

ASHA prodaja vozila