Početna BiH Zavladao strah među đacima i roditeljima u Banjaluci

Zavladao strah među đacima i roditeljima u Banjaluci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon informacije da je jedan dječak koji pohađa OŠ “Branko Ćopić” u Banjaluci pozitivan na korona virus nastala je panika među svim roditeljima čija djeca idu u ovu obrazovnu ustanovu.Ispred škole, ekipa Srpskainfo, zatekla je zabrinutog oca koji kaže da je uplašen, ali da vjeruje da će nadležne institucije da odrade svoj posao.

-Nemojte me, molim vas, slikati ni ime spominjati. Bavim se javnim poslom i nije mi sad do toga. Naravno da smo svi mi, čija djeca idu u ovu školu, u strahu i nije nam svejedno – rekao je otac dječaka koji pohađa sedmi razred.

Pitanja nije trebalo postavljati, riječi su same tekle.

-Vidim uradili su dezinfekciju škole, a pokušao sam da saznam koji razred ide dječak koji je zaražen korona virusom, ali u školi to nisu željeli da kažu. Razumijem ih, ali moraju i oni da razumiju sve nas roditelje i našu brigu. I sama djeca su uplašena. Nadam se samo da će se ovaj zaraženi dječak i njegov otac brzo oporaviti i da se virus neće širiti – govorio ovaj otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od dječaka koji ide u školu ‘”Branko Ćopić” kaže da je bio na pregledu.

– Sigurno je i da među nama đacima ima straha. Bio sam na pregledu na koji me je odveo otac, ali pregledom je utvrđeno da sam zdrav – priča ovaj đak petog razreda.

Srpskainfo je kontaktirala još nekoliko roditelja koji su nam rekli da ne znaju ništa. Zajednički odgovor im je da iz škole nisu dobili nikakv odgovor. Ipak, svi vjeruju u nadležne institucije u Srpskoj.

– Teško jeste, ali ne znam šta sad da radim. Izjava ministra Šeranića nas je jutros malo umirila, ali strah postoji – dodala je jedna od majki čija kćerka ide u OŠ “Branko Ćopić”.

srpskainfo.com

Dental Studio Prijedor