Početna Prijedorski region ZAVIČAJNO UDRUŽENJE SANJANA „GRMEČ“ OBRADOVALO MALIŠANE

ZAVIČAJNO UDRUŽENJE SANJANA „GRMEČ“ OBRADOVALO MALIŠANE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom obilježavanja velikog srpskog praznika Svetog Save, članovi Zavičajnog udruženja Sanjana „Grmeč“ i ove godine su, po osmi put, za djecu srpskih povratnika u Sanskom Mostu osigurali paketiće s igračkama i slatkišima.

Ovome činu prethodilo je bogosluženje u Crkvi svetih apostola Petra i Pavla u tom gradu, kojom prilikom je istaknuto kako je praznik Svetog Save jedan od najznačajnijih u srpskom narodu, a pravoslavni sveštenici Neven Marinković i Alen Marić podsjetili su na njegovu simboliku i važnost.

Prema riječima Dragana Srdića, potpredsjednika pomenutog udruženja koje sjedište ima u Banjaluci, za ovu priliku je obezbjeđeno 180 paketića. Prema njegovim riječima, ovu humanu akciju materijalno su pomogli Sanjani koji danas žive i rade na području Banjaluke i drugih gradova Republike Srpske i Srbije, ali i drugi donatori. On je ovom prilikom zahvalio svima koji su se uključili u ovu akciju, a posebno Sanjanima koji sada žive u Staroj Pazovi, u Republici Srbiji.

Dio paketića podijeljen je mališanima koji žive u užem gradskom području, dok će ostatak aktivisti ovog udruženja uručiti djeci koja žive u udaljenijim dijelovima sanske općine, ali i na području susjedne opštine Oštra Luka, na području Republike Srpske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srdić je istakao kako su nešto ranije, povodom Božića, socijalno ugroženim povratnicima u Sanskom Mostu podijelili pakete s humanitarnim potrepštinama.

cera - ZAVIČAJNO UDRUŽENJE SANJANA „GRMEČ“ OBRADOVALO MALIŠANE