Početna BiH Zatvorena škola čiji su jedini učenici bila DVA BRATA

Zatvorena škola čiji su jedini učenici bila DVA BRATA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Područna škola u Donjoj Britvici pored Širokog Brijega čiji su jedini učenici bili dvojica braće, Stipe i Franjo Crnjac od sutra će biti zatvorena.

Stipe (11) kreće u školu u Široki Brijeg, odnosno u tamošnju Drugu osnovnu školu tako da bi mlađi Franjo (8) bio jedini učenik u školi, ali s obzirom na to da to nije dobro za socijalizaciju djeteta, Franjo će školovanje nastaviti u obližnjim Dobrkovićima.

Po riječima majke dječaka, Dubravke Crnjac iz resornog ministarstva Zapadnohercegovačkog kantona bili su korektni prema njihovom slučaju kao i u gradskim službama.lg.php?bannerid=570&campaignid=6&zoneid=176&loc=https%3A%2F%2Fsrpskainfo.com%2Ftuzna sudbina zatvorena skola ciji su jedini ucenici bili dva brata%2F&referer=https%3A%2F%2Fsrpskainfo - Zatvorena škola čiji su jedini učenici bila DVA BRATA

– Situacija je takva kakva je, djece nema i potrebno je naći neku drugu opciju. Javni prevoz na ovoj relaciji ne postoji, ali su nam iz ministarstva i iz grada rekli kako postoji naknada koja će roditeljima biti dodijeljena za prevoz dječaka do škole – rekla je Dubravka Crnjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Franjo će putovati u pet kilometara udaljene Dobrkoviće gdje će u razredu biti s nekoliko druge djece, dok će u cijeloj školi biti njih i pedesetak.

U školu u Donjoj Britvici koja je otvorena prije više od 50 godina tako će u ponedjeljak, 9. rseptembra, kad u ovoj županiji počinje prvi dan škole, biti stavljen ključ u bravu.

Inače, u Zapadnohercegovačkom kantonu postoji opcija da škola radi i sa samo jednim djetetom koje pohađa istu, međutim, većina roditelja se odluči na opciju koju su izabrali i roditelji malog Franje.

 

Fena

cera - Zatvorena škola čiji su jedini učenici bila DVA BRATA