Početna BiH Zatvorena izletišta i parkovi u Banjaluci

Zatvorena izletišta i parkovi u Banjaluci

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banjalučka izletišta i druga mjesta okupljanja kao što su Banj brdo, Park „Mladen Stojanović“, prostor oko obala Vrbasa kod nekadašnjeg Zelenog mosta i teretane u prirodi, od danas su zatvoreni.

– Cilj ovih mjera jeste da se, s obzirom na najavu sunčanog vremena danas i tokom vikenda, onemogući okupljanje na tim mjestima, a sa osnovnom namjerom sprečavanja kontakata i širenja zaraze koronavirusom – istakao je ranije gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić.

Na spomenutom mjestima istaknuta su i upozorenja da je okupljanje zabranjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradski Štab za vanredne situacije prije nekoliko dana donio je nove restriktivne mjere u vezi sa aktuelnom epidemiološkom situacijom u Banjoj Luci, sa ciljem sprečavanja širenja zaraze i zaštite ljudskih života.

“Za vikend se očekuje lijepo i proljetno vrijeme i cilj ovih mjera je da doslovnom zabranom onemogućimo okupljanje na ovim mjestima. To radimo jer dosadašnji apeli nisu shvaćeni ozbiljno i na ovim lokacijam su viđane veće grupe ljudi. Lijepo je i zdravo prošetati, ali to ne znači da se treba okupiti na četiri lokacije u gradu. Osnovni cilje ove mjere je da se onomogući kontakt i da se spriječi širenje zaraze”, istakao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

foto: srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila