Početna BiH Zastrašujući snimci – ekocid i gola sječa šume na Kozari (VIDEO)

Zastrašujući snimci – ekocid i gola sječa šume na Kozari (VIDEO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojše Vukanovića prenosimo u cjelosti:

Nema normalnog čovjeka koji se ne uzbudi, zabrine i kome ne poraste pritisak kada vidi zastrašujući video snimak stotine hiljada kubika isječene šume i tunela od stabala u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Kozara, gdje bi priroda trebala da ostane netaknuta. Monstrumi su izvršili ekocid i nevjerovatan zločin ogromnih razmjera nad prirodom i životnom okolinom, a sve pod pokroviteljstvom svojih mentora i partnera, političara na vlasti, koji su im omogućili da nekažnjeno rade šta hoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od posječenih stabala napravljen je tunel sa obje strane šumskog puta, posječeno je preko 100 hektara kvalitetne šume, a krater uništenog zemljišta i šume vidljiv je kamerama iz svemira na „gugl“ mapi. Prema mojim saznanjima šuma je posječena kako bi dvorska kompanija „Integral-inženjering“ napravila kamenolom, a Vlada i resorna ministarka Srebrenka Golić dali su saglasnost i neophodnu dokumentaciju svom omiljenom neimaru.

Ludaci ne vlasti ne uništavaju samo društvo, privredu, stanovništvo i ekonomiju, kao tajfun rušeći sve pred sobom, već se obračunavaju sa prirodom i pokušavaju da zatru i ugase bilo kakvu mogućnost obnove kad narod jednog dana dođe sebi i skine jaram sa vrata. Priroda je neumoljiva i zna da uzvrati, gola sječa Kozare sigurno će dovesti do erozije, stvaranja klizišta i čitavo područje će biti ugroženo od poplava.

Prije nekoliko dana sam pisao o uništavanju planinskih rijeka i pogubnoj gradnji mini-hidroelektrana širom Republike Srpske, koje uništavaju prirodu, riblji fond, šume, čistu vodu i prirodu, a korist jedino imaju tajkuni bliski vlastima kojima narod plaća investiticiju kroz finansiranje obnovljivih izvora energije. Nažalost brojna, očito lažna udruženja ekologa, ćute, nijemo posmatraju ekocid i oni su dijelom saučesnici jer nisu digli glas, a to im je dužnost i obaveza.

Resorna ministarka Srebrenka Golić, čija je snaha postala nedavno savjetnica Željke Cvijanović, trebala bi izaći u javnost i objasniti šta se to događa na Kozari i širom Srpske, podnijeti odmah ostavku na funkciju jer je najodgovornija zbog zločina prema prirodi koji su počinjeni u njenom mandatu, koji će biti ispisan najcrnjim slovima.

Nebojša Vukanović

nebojsavukanovic.info

 

 

ASHA prodaja vozila