Početna Prijedorski region Zasjedao Štab za vanredne situacije

Zasjedao Štab za vanredne situacije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O posljedicama olujnog nevremena, koje je Prijedor zahvatilo 21. jula, danas je razgovarano na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije. Utvrđene su konkretne mjere za sanaciju i procjenu nastalih šteta.

Obilna kiša i grad veličine lješnika, prema riječima Dušana Vranješa, načelnik Štaba za vanredne situacije, izazvali su ozbiljne materijalne štete na voćarskim i poljoprivrednim kulturama, ali i stambenim objektima i ovdašnjoj infrastrukturi.

– Oštećen je i značajan broj automobila i oboren veliki broj drveća, pogotovo u urbanom području grada – naveo je Vranješ i dodao da je to bio signal za interventno djelovanje gradskih službi, prevashodno Teritorijalne vatrogasne jedinice i Javnog komunalnog preduzeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evidentiranje šteta u poljoprivredi će, kako je najavljeno, biti predmet angažovanja predstavnika mjesnih zajednica i nadležnih odjeljenja Gradske uprave. Prikupljaće se, međutim, i podaci o štetama na građevinskim objektima, pa će se na bazi kompletnog sagledavanja stanja ocijeniti potreba formiranja terenskog rada komisija za procjenu šteta.

K.V.

ASHA prodaja vozila