Početna Prijedorski region Zasjedao Gradski štab za vanredne situacije

Zasjedao Gradski štab za vanredne situacije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GRADSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

Na osnovu člana 39. stav 3. i člana 40. stav b., Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 121/12) i člana 12. stav 3., Odluke o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite u oblasti zaštite i spasavanja Grada Prijedora (“Službeni glasnik Grada Prijedora”, broj: 7/13), na sjednici održanoj dana 17.11.2020. godine Gradski štab za vanredne situacije Grada Prijedora, donosi slijedeće:

ZAKLJUČKE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradski štab za vanredne situacije konstatuje:
1. Na području grada Prijedora trenutno je registrovano 70 lica sa pozitivnim testom na novi virus korona. Do sada se 499 lica oporavilo od oboljenja uzrokovanog virusom korona, a 46 lica je preminulo. Pod zdravstvenim nadzorom – u kućnoj izolaciji je 96 lica, a zdravstveni nadzor je prestao za 3537 lica.
U JZU Bolnicu “Dr Mladen Stojanović” Prijedor – kovid odjeljenje radi liječenja lica sa pozitivnim testom na virus korona smješteno je 56 lica od kojih su 31 lice iz Prijedora , 16 lica iz Novog Grada, 5 lica iz Kozarske Dubice, 2 lica iz Sanskog Mosta i po jedno lice iz Banja Luke i Oštre Luke.
2. Svi subjekti uključeni u sprovođenje mjera zaštite i sprečavanja širenja novog virusa korona na području grada Prijedora izvršavaju zadatke, mjere i preporuke date od strane Gradskog štaba za vanredne situacije.

Naredbe, zaduženja i preporuke
1. Obavezuju se sva pravna i fizička lica kao i preduzetnici na području grada Prijedora da se u potpunosti pridržavaju donesenih zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije kao i uputstava i preporuka JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.
2. Obavezuju se nadzorni i kontrolni organi na području grada Prijedora da u saradnji sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i u skladu sa Instrukcijom Ministarstva uprave i lokalne samouprave, da kontinuirano vrše kontrole i nadzor nad sprovođenjem mjera utvrđenih zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije, kao i mjera donesenih od strane Gradskog štaba za vanredne situacije.
3. Gradski štab za vanredne situacije apeluje na stanovnike grada Prijedora da se pridržavaju propisanih mjera za sprečavanje pojave i širenja novog virusa korona a prije svega da poštuju mjere o ograničenom broju lica koja se organizovano okupljaju ( do 10 lica), održavaju fizičku distancu od 2 metra, nose zaštitne maske, održavaju mjere lične higijene, te da vrše redovno čišćenje i dezinfekciju prostorija u kojima borave i rade
4. Gradski štab za vanredne situacije će i dalje aktivno pratiti razvoj situacije u vezi sa pojavom i širenjem korona virusa i u skladu sa razvojem događaja blagovremeno donositi zaključke i usmjeravati rad nadležnih službi.
Za realizaciju ovih zaključaka zadužuju se organi i službe Gradske uprave Prijedor, privredna društva, javne ustanove i institucije na području grada Prijedora.

Broj: 02-sl-89/20
Datum: 17.11.2020. godine

KOMANDANT

Milenko Đaković

rijedorgrad.org

ASHA prodaja vozila