Početna BiH Zasjeda Republički štab: Restriktivnije mjere na stolu

Zasjeda Republički štab: Restriktivnije mjere na stolu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Republički štab za vanredne situacije danas će u Banjaluci održati sjednicu. Početak je zakazan za 15 časova.

Danas će predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarati u Banjaluci sa gradonačelnicima i predstavnicima ministarstava i javnih ustanova u o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj.

Višković je na sastanak pozvao gradonačelnike Trebinja Mirka Ćurića, Banjaluke Draška Stanivukovića, Doboja Borisa Јerinića, Zvornika Zorana Stevanovića, te Istočnog Sarajevo Ljubišu Ćosića, Bijeljine Ljubišu Petrovića, Gradiške Zorana Adžića, Dervente Milorada Simića i Prijedora Dalibora Pavlovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanak su pozvani i direktori Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković, Inspektorata Republike Srpske Milovan Krčo, Univerzitetskog kliničkog centra Srpske Vlado Đajić, te Bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini Zlatko Maksimović.

Sastanku bi trebali prisustvovati i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Direktor Instituta za zaštitu zdravlja Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da će ova ustanova dostaviti Republičkom štabu za vanredne situacije prijedlog za uvođenje oštrijih epidemiološkh mjera u Republic Srpskoj.

Dodao je da koronavirusom trenutno zaraženo 36 odsto testiranih lica. Zeljković je rekao da u svakoj sferi života treba razmisliti u kom pravcu treba ići kada je riječ o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

“Veoma nam je važno da imamo reciprocitet kada govorimo o primjeni i kontroli mjera”, rekao je Zeljković novinarima u Banjaluci

” U pojedinim lokalnim zajednicima smo odavno prešli 50 odsto zaraženih u odnosu na broj testiranih, što nam sigurno govori da moramo razmišljati o restriktivnijim mjerama od onih koje su trenutno na snazi, ali ne smijemo zaboraviti da nam za sanaciju trenutne epidemiološke situacije treba najmanje četiri do pet nedjelja” rekao je on.

6yka.com

ASHA prodaja vozila