Početna BiH Žarko je pećinski čovjek i ne želi u civilizaciju, druži se sa...

Žarko je pećinski čovjek i ne želi u civilizaciju, druži se sa psima (VIDEO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zenički Robinzon Kruso, kako mnogi zovu Žarka Hrgića (64) koji već devet godina živi u pećini, dobio je kamp-kućicu, koju su mu darovali građani BiH privremeno zaposleni u inostranstvu.

On je bio vidno srećan zbog ovog nesvakidašnjeg, za njega velikog poklona. Prema Hrgićevim riječima, ovaj poklon itekako mu znači, ali još čeka da se useli.

– Ostalo je još da provedem plin, da se kućica grije. Dok to ne riješim, još ću boraviti u svojoj pećini. Izuzetno sam srećan zbog ovog poklona. Dobro će doći, svakako. Ipak, valja živjeti u pećini na minusima – govori on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprkos svemu, ne krije da će mu biti teško navići se na život u kamp-kućici s obzirom na to da se sa pećinom srodio.

– Za početak, boraviću u kamp-kućici, spremati sebi da jedem, a naveče ću ići u pećinu da spavam. Da će život biti bolji, definitivno hoće – govori Žarko dok čeka majstore da mu dođu razvesti plin.

Za to vrijeme brine se i o psima, koji su mu, kako ističe, najbolji prijatelji. Bez njih ne može zamisliti život. Nastavkom života u kamp-kućici stavio je tačku i na špekulacije da se vraća u civilizaciju.

Pravo na penziju

Otkriva da dogodine navršava 65 godina i stiče pravo na dvije penzije, i to jednu iz Njemačke, a drugu iz BiH.

Skromno dočekao Novu godinu

Hrgić kaže kako je Novu godinu dočekao skromno, kao i uvijek.

– Uz vatru, roštilj i ponešto ljutog da se ugrijem. Posjetili su me i neki prijatelji, neki samo iz automobila zatrube, ali i to mi je, vjerujte, dovoljno – govori Hrgić za Avaz.

Posebno je fascinantno da Žarko tokom minusa koji vladaju u ovom zimskom periodu, ne loži vatru u pećini, kao i to da nikada nije bio bolestan niti je posjetio ljekara.

– Bolest, ljekar, tablete, bolnica… šta vam je to – našalio se Žarko, kazavši da je zdrav kao dren.

ASHA prodaja vozila