Početna BiH Zaraženo 110 osoba virusom korona u Republici Srpskoj

Zaraženo 110 osoba virusom korona u Republici Srpskoj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U protekla 24 časa, u Republici Srpskoj testirano je 769 laboratorijskih uzoraka, novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 110 osoba, a preminula su 23 oboljela.

Juče su Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske naknadno prijavljena dva smrtna slučaja koja su se desila u prethodnih nekoliko dana, a riječ je o dvije osobe iz Laktaša).

Od ukupnog broja novozaraženih, radi se o 51 muškoj i 59 ženskih osoba, od kojih je sedam mlađe, 60 srednje i 43 osobe starije životne dobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema mjestu prebivališta, 28 osoba je iz Banjaluke, 14 iz Bijeljine, šest iz Doboja, po četiri iz Zvornika, Kotor Varoša, Laktaša, Teslića, Ugljevka, Foče, Čajniča i Šamca, po tri iz Broda, Modriče i Trebinja, po dvije iz Bileće, Mrkonjić Grada i Pelagićeva i po jedna iz Vlasenice, Vukosavlja, Donjeg Žabara, Novog Grada, Oštre Luke, Petrova, Prijedora, Rogatice, Čelinca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 23 smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su četiri osobe iz Banjaluke, po dvije iz Mrkonjić Grada, Kozarske Dubice, Modriče i Foče i po jedna Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Prnjavora, Bijeljine, Prijedora, Novog Grada, Gacka, Dervente, Šamca, Doboja i Kotor Varoši.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 62.886 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.523* osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

(BN)