Početna BiH Zaražene dvije radnice “Beme”, mašine stale

Zaražene dvije radnice “Beme”, mašine stale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Fabrika obuće “Bema” Banjaluka danas je zaustavila proizvodnju na preporuku Štaba za vanredne situacije grada Banjaluka, nakon što je utvrđeno da su dvije radnice zaražene virusom korona, rekao je Srni tehnički direktor ove fabrike Marinko Umičević.

Umičević je naveo da je sinoć od Štaba dobio informaciju da su dvije radnice iz Laktaša, koje su već 12 dana na bolovanju i nisu bile u kontaktu sa drugim radnicima “Beme”, pozitivne na virus korona.

Prema njegovim riječima, danas su sve radnice fabrike vraćene kućama i do 20. aprila će biti na kolektivnom godišnjem odmoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On smatra da je za “Bemu” od izrazitog značaja što su dobili tu informaciju, kako bi mogli djelovati u skladu sa preventim mjerama.

“Veoma je važna samosvjesnost i pitanje kolektivnog zdravlja u teškoj situaciji poput ove. Radnicama oboljelim od virusa korona je uplaćena jednokratna pomoć i na raspolaganju smo im do okončanja borbe sa ovim virusom”, naveo je Umičević.

On je naglasio da će “Bema” zbog pandemije virusa korona pretrpjeti ogromne finansijske gubitke, ali da će, kao i do sada, naći način da ih sanira, konstatujući da je, ipak, zdravlje zaposlenih na prvom mjestu.

Podsjetimo da je juče poslanik PDP Draško Stanivuković upozorio vlasti da fabriku obuće Bema zatvore, kako ne bi postala novo žarište virusa korona, jer, kako je naveo, ima informaciju da je jedna radnica te fabrime pozitivna na virus korona.

(BN)

ASHA prodaja vozila