Danas su počeli radovi na izgradnji vodovodne mreže za preostalih tridesetak domaćinstava u naselju Čarakovo – Gornje Polje, koji dosad nisu imali riješeno vodosnabdijevanje. Za te namjene, iz gradskog budžeta izdvojeno je 121.000 KM.

“Ovo je nastavak izgradnje vodovodne mreže u Čarakovu, koje će u potpunosti biti pokriveno gradskim vodovodom. Prije pet godina je to urađeno, ali je ostao neriješen dio domaćinstava u Gornjem Polju”, rekao je Mithet Musić, predsjednik Savjeta MZ Čarakovo. Podsjetimo, u ranijem periodu usvojen je amandman tadašnjeg odbornika Mirsada Duratovića, da se riješi vodosnabdijevanje ovog dijela Čarakova.

“Konačno da Čarakovo riješi dugogodišnji problem. Pred nama je realizacija mnogih projekata, u saradnji sa Federalnim ministarstvom za izbjegla i raseljena lica i Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH. Grad Prijedor će udružiti sredstva, tako da u toku ove godine u Čarakovu i mnogim drugim povratničkim naseljima završimo projekte koji dugo čekaju na realizaciju”, rekao je Mirsad Duratović, potpredsjednik NSRS.