Početna Prijedorski region Zanimljiv poziv mladima u Prijedoru (FOTO)

Zanimljiv poziv mladima u Prijedoru (FOTO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi ste, nemate posla, ili imate viška slobodnog vremena? Ako ste iz Prijedora, evo ideje da se zabavite neobičnim hobijem i uz to naučite nešto iz srednjevjekovne istorije.

Naime, Udruženje građana “Rusag”, koje je posvećeno zaštiti kulture i očuvanju starih zanata i vještina srednjovjekovne Bosne, pozvalo je mladiće i djevojke da se prijave za kreativne radionice za izradu viteške odjeće i obuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Pozivamo sve mlade u dobi od 15 do 30 godina sa područja Prijedora  da se prijave za kreativne radionice za izradu srednjovjekovnih odora i obuće i iskuse kako je to bilo u srednjevjekovnoj Bosni – navodi se u pozivu.

Cilj projekta je da se mladim ljudima predstavi period vladavine Tvrtka prvog Kotromanića, te da oni nauče kako da naprave grb i srednjevjekovnu odjeću i obuću vitezova tog doba.

Radionice će se realizovati u martu i aprilu, a organizator će snositi troškove prevoza i osvježenja i obezbijediti materijal za rad.

Zainteresovani se mogu prijaviti preuzimanjem i popunjavanjem prijavnice putem mejla kvitezovi@gmail.com, ili profila UG “Rusag” na Fejsbuku ili Instagramu.

Inače, riječ “rusag” značilo je sabor, ili država u doba srednjevjekovne Bosne. Najvažnija bosanska vlastela i velmože nazivali su se i “rusaškom gospodom”. Riječ rusag dovodi se i u vezu sa mađarskom riječju orszag, što znači parlament.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila