Početna Vijesti Zamjenik gradonačelnika Prijedora podnio krivične prijave protiv bivših gradonačelnika

Zamjenik gradonačelnika Prijedora podnio krivične prijave protiv bivših gradonačelnika

Žarko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Prijedora, u svojstvu građanina, podnio je krivične prijave protiv bivših gradonačelnika, Milenka Đakovića i Marka Pavića, kao i bivših direktora Centra za socijalni rad i drugih nadležnih službi, zbog duga ove ustanove u iznosu od oko 1.6 miliona maraka. Dug je nastao u periodu od 2007. do 2012. godina, a zbog, kako se navodi, neplaćenih doprinosa za zdravstveno osiguranje korisnika.

Kovačević se pita zašto do sada niko od onih koji su bili upoznati sa ovim slučajem nije podnio krivičnu prijavu i nije obavjestio javnost o ovom problemu.

– Sve bivše strukture u Centru za socijalni rad i svi bivši gradonačelnici i određeni uposlenici u Gradskoj upravi su bili upoznati s tim problemom. Međutim, problem ne da nije riješen, nego je problem sistematski zataškavan, i sada, evo nakon nekih deset godina, mi smo u situaciji da moramo da reagujemo. Ja prvo kao građanin imam i zakonsku obavezu da sva svoja saznanja proslijedim nadležnim institucijama i to sam juče uradio podnoseći krivičnu prijavu protiv lica koja sam naveo u prijavi – ističe Kovačević i upozorava da bi ovo moglo dovesti do blokade računa Gradske uprave.

Opširnije u informativnoj emisiji “Prijedor danas”, od 20.00 časova, na Televiziji Prijedor.

ASHA prodaja vozila