Veliki problem učenicima i zaposlenima u područnoj školi ”Petar Petrović Njegoš”  u Rakelići Lugu predstavljali su dotrajali podovi. Uz pomoć Grada Prijedora koji je prepoznao ovaj problem u dvije učionice sada je postavljen novi laminat.

”Ova zamjena podova, za čiju je izradu Gradska uprava obezbjedila finansijske uslove, je nama od velikog značaja i omogućuje djeci bolje i ljepše uslove, a i našim nastavnicima kvalitet rada. Po pitanju škole ovdje još uvijek postoji potreba za postavljanje nekih keramičkih pločica.  Što se tiče saradnje sa GU do sad je bila stvarno kvalitetna i uspješna.”, istakla je Milanka Tevanović, direktor JU OŠ ”Petar Petrović Njegoš” Busnovi.

Na području Prijedora ima 36 područnih odjeljenja i ovo je samo jedno u nizu koje pomaže Gradska uprava. Do sada su završili objekat u područnoj školi u Rasavcima, koji je bio dugogodišnji problem, a i školi u Gornjem Petrovom Gaju objezbijedili novu peć.

”Svakako ćemo u narednom periodu gledati da pomognemo svakom tom područnom Odjeljenju, jer to su sve ruralna seoska područja sa malim brojem učenika gdje je neophodna briga lokalne zajednice, osim samih direktora škole i osim Ministarstva. Samo udruženim djelovanjem možemo povećati broj učenika u tim školama, ali i poboljšati kvalitet nastave” ,rekla je Monja Kasalović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora.

Centralna škola „Petar Petrović Njegoš“ broji 70 učenika. Sastoji se od pet područnih odjeljenja i u njima broji 25 učenika od kojih šest pohađa područno odjeljenje Rakelići Lug.

kozarski