Početna Prijedorski region ZAKLJUČCI GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

ZAKLJUČCI GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na osnovu člana 39. stav 3. i člana 40. stav b., Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 121/12) i člana 12. stav 3., Odluke o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite u oblasti zaštite i spasavanja Grada Prijedora (“Službeni glasnik Grada Prijedora”, broj: 7/13), na sjednici održanoj dana 06.10.2020. godine Gradski štab za vanredne situacije Grada Prijedora, donosi slijedeće:

ZAKLJUČKE

Gradski štab za vanredne situacije konstatuje:
1. Na području grada Prijedora trenutno je registrovano 26 lica sa pozitivnim testom na novi virus korona . Do sada se 212 lica oporavilo od oboljenja uzrokovanog virusom korona, a 20 lica je preminulo. Pod zdravstvenim nadzorom – u kućnoj izolaciji je 56 lica, a zdravstveni nadzor je prestao za 2563 lica.
U JZU Bolnicu “Dr Mladen Stojanović” Prijedor – COVID odjeljenje radi liječenja lica sa pozitivnim testom na virus korona smješteno je 7 lica od kojih su 4 lica iz Prijedora i 3 lica iz Novog Grada.
2. Dana 05.10.2020. godine Republički štab za vanredne situacije donio je zaključke o dodjeli direktnih antigenskih testova za dokazivanje “SARS.CoV-2”,raspodjeli medicinske opreme – pacijent monitora, te donaciji lične zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju javnim zdravstvenim ustanovama, kojim se JZU Bolnica “Dr Mladen Stojanović” Prijedor dodjeljuje jedan pacijent monitor, 900 brzih testova za dokazivanje “SARS.CoV-2”, 1000 maski FFP3, 2000 maski FFP2 i 400 litara etil alkohola 70%.
3. Gradski štab za vanredne situacije će i dalje aktivno pratiti razvoj situacije u vezi sa pojavom i širenjem korona virusa i u skladu sa razvojem događaja blagovremeno donositi zaključke i usmjeravati rad nadležnih službi.
Naredbe , zaduženja i preporuke
1. Gradski štab za vanredne situacije apeluje na stanovnike grada Prijedora da se pridržavaju propisanih mjera za sprečavanje pojave i širenja novog virusa korona, a prije svega da održavaju fizičku distancu od 2 metra, nose zaštitne maske, održavaju mjere lične higijene, te da vrše redovno čišćenje i dezinfekciju prostorija u kojima borave i rade.
2. Obavezuju se nadzorni i kontrolni organi na području grada Prijedora da u saradnji sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i u skladu sa Instrukcijom Ministarstva uprave i lokalne samouprave intenziviraju aktivnosti na vršenju kontrole i nadzora nad sprovođenjem mjera utvrđenih zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije br.56-1/20 od 21.09.2020.godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za realizaciju ovih zaključaka zadužuju se organi i službe Gradske uprave Prijedor, privredna društva , javne ustanove i institucije na području grada Prijedora.

Broj: 02-sl-82/20
Datum: 06.10.2020. godine

KOMANDANT
Milenko Đaković

prijedorgrad.org

ASHA prodaja vozila