Početna Region Zagrepčanin pregurao automobil 85 kilometara

Zagrepčanin pregurao automobil 85 kilometara

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčanin Tomislav Lubenjak srušio je Ginisov rekord u dužini guranja automobila preguravši ga već više od 85 kilometara, i to brzinom od šest kilometara na sat.

Svoj poduhvat počeo je juče u 15 sati kada je upaljena službena štoperica u pratećem automobilu u kojem svaki Tomislavov korak prate zapisničari koji su dužni da zabilježe svako stajanje i sam razvoj obaranja još jednog svjetskog rekorda, prenio je Večernji list. Cilj je bio da za 24 sata Lubenjak pređe 100 kilometara gurajući automobil od 730 kilograma s vozačem, ali on je rekord oborio jutros prije očekivanja u Držićevoj ulici kada je ušao u 83. kilometar.

Tomislav je u samom startu zauzeo izrazito visok tempo i trenutno automobil gura brzinom kojom jedan kilometar prelazi za devet minuta i 30 sekundi, krećući se prosječnom brzinom od šest kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislavovi otkucaji srca su trenutno ispod 80 otkucaja u minuti.

” Moj cilj je stotka! – kaže Tomislav, čime najavljuje da vjeruje da će za 24 sata automobil izgurati čak 100 kilometara. Takvim okruglim i visoko postavljenim ciljem Tomislav ne izaziva samo svjetski rekord u dužini pojedinacnog guranja automobila, već i u dužini guranja automobila istovremeno od dvije osobe.

 

ASHA prodaja vozila